Ducati Streetfighter V4 wint EICMA’s schoonheidsprijs

Naar goede gewoonte wordt er nu al voor de vijftiende keer een prijs uitgereikt aan de mooiste motorfiets van de EICMA. Vorig jaar viel die eer aan de MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, en dit jaar gaat een andere Italiaan aan de haal met het kroontje. Voor Ducati is het trouwens als de tiende keer in vijftien jaar. De Italianen blijken niet vies te zijn van wat chauvinisme.

my20 ducati streetfigther v4 s

De stemming vond plaats op 10 november, de laatste dag van de beurs en 14.500 bezoekers hebben met 36,7 procent overduidelijk de nieuwe Ducati Streetfighter V4 verkozen. De bezoekers hebben misschien ook geen ongelijk. De knotsgekke Italiaan produceert niet enkel buitensporige prestaties, 208 pk bij 178 kg, de verpakking met invloeden van de Panigale doet elk hart sneller slaan.  

my20 ducati streetfighter v4 s

Andrea Ferraresi, directeur bij het Design Center van Ducati heeft de prijs in ontvangst genomen en is uiteraard verheugd met deze herkenning op de belangrijkste motorbeurs ter wereld. Met meer dan een half miljoen bezoekers is er trouwens een lichte stijging in het aantal bezoekers en spreken de organisatoren van een succes.  

2019 Eicma Ducati

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Ducati Media House

Geschreven op 12 november 2019
© Motoren & Toerisme