10 voor 2021: 10. Aprilia RS 660

In de reeks ‘10 voor 2021’, presenteren we jullie tien motorfietsen waar M&T in 2021 naar uitkijkt. We beginnen met de A van…Aprilia!

Zelden hebben we langer moeten wachten op een motorfiets dan op deze Aprilia RS 660. Aprilia toonde het conceptmodel van de RS 660 voor het eerst op de EICMA van 2018. Een jaar later kwam op diezelfde beurs het goede nieuws dat de RS 660 daadwerkelijk in productie zou gaan. Maar ook dat proces nam nagenoeg een jaar in beslag. Maar goed, de RS 660 staat ondertussen bij zowat alle Aprilia-dealers ter wereld en heeft voor een nieuwe dynamiek rond het merk uit Noale gezorgd.

Met de RS 660 stapt het merk, niet helemaal met opzet, opnieuw in de breedtesport. In 2021 zal er in het kader van de Belgian Twin Trophy een RS 660 Cup verreden worden. Meer informatie daarover vind je op www.rs66ocup.be  In de wandelgangen hoorden we inmiddels al dat deze nieuwe formule, én vooral de RS 660, heel wat amateurrijders kan bekoren.

Evenwel belangrijker is het feit dat Aprilia met de RS 660 een motorfiets brengt die in staat moet zijn om circuitprestaties te combineren met woon-werkverkeer. Geen über-superbike maar een realistische machine die ook dagelijks inzetbaar moet zijn. In welke richting – circuit of openbare weg – de RS 660 het meest overhelt is vooralsnog niet duidelijk. Maar ‘motorcoach’ Wim Depraetere is vast van plan om die vraag deze zomer te beantwoorden, door middel van een gecombineerde weg- en circuittest van de RS 660. Oh, en hadden we ook al gezegd dat deze Aprilia bloedmooi is? Al had je dat vast wel zelf gezien...

 

Tekst: BJ

Foto’s: Aprilia

Geschreven op 11 januari 2021
© Motoren & Toerisme