WTF Video: Racer doet nu al 'save' van het jaar in Daytona

Daytona was jarenlang dé plaats waar elke lente het AMA Superbike-kampioenschap op gang werd getrokken met de bekende 200 Miles-race. Na een dispuut tussen de Daytona Speedway (zeg maar NASCAR) en de nieuwe promotors van het MotoAmerica-kampioenschap, bleef het Amerikaanse wegracekampioenschap jarenlang weg uit de bekende badplaats in Florida. Maar dit jaar maakte MotoAmerica eindelijk z'n opwachting tijdens de Daytona Bike Week. Het leverde spectaculaire races op, waaronder die van de Twins Cup.

In het heetst van de strijd in de Twins Cup-race, eigenlijk een strijd tussen Aprilia RS660- en Yamaha R7-rijders - raakte Anthony Mazziatto (Aprilia) de barrière boven op de banking. Elke motorracer die ooit op Daytona reed, weet dat je die 'muur' ten allen prijze moet vermijden. Even leek het ergste te gebeuren, maar Mazziatto hield, wonder boven wonder, het rubber op het asfalt. 

Mazziatto had afgelopen weekend een 'hart-in-de-keel-moment' maar mede dankzij de 'meegevende SAFER barrier, die er voor het seizoen 2016 geïnstalleerd werd in plaats van de klassieke betonnen muur, wist de Amerikaan z'n Aprilia toch recht te houden... De rijder uit New Jersey wist zelfs nog derde te worden in de eerste Twins Cup-race en bezet die plaats ook in de voorlopige tussenstand.

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/MotoAmerica

Geschreven op 14 maart 2022
© Motoren & Toerisme