Video: Nieuwe E-bikes van Ducati voor 2022

Elektrische fietsen van Ducati zijn niks nieuws, maar de Italiaanse constructeur gaf z'n gamma e-bikes wel een update voor modeljaar 2022. Bovendien lanceert het met de Futa een volledig nieuw model en voor het eerst ook een e-koersfiets. Van de Futa worden er ook 50 Limited Edition-eenheden gebouwd, die in de bekende Ducati Corse-kleuren uitgevoerd zijn. Deze Limited Editions wegen nog nét iets minder (-0,2 kg) dan de basisversie. In de video's hieronder kun je kennis maken met de drie (ver)nieuw(d)e modellen voor 2022.

 

Ducati Futa - 250 Wh - 12.4 kg (12.2) 

De tweede grote nieuwigheid is de TK-01RR een zogenaamde 'enduro' mountainbike. De elektrische motor voor deze fiets komt van het Japanse Shimano en ontwikkelt een maximaal koppel van 85 Nm. De Japanse fietsonderdelen-gigant levert ook het elektrische schakelsysteem voor de TK-01RR. Maar een aantal componenten komt ook van toeleveranciers uit de motorindustrie. Zo levert het Engelse Renthal het stuur, Öhlins de luchtgeveerde voorvork (180 mm veerweg) en schokbreker en werden de schijfremmen bij Magura betrokken.

Ducati TK-01RR 

En dan is er ook nog de MIG-S die vernieuwd werd voor 2022. De MIG-S heeft hetzelfde frame als de TK-01RR maar de componenten zijn enigszins anders, zo komt de mechanisch geschakelde groep van SRAM en tekent RockShox voor de voorvork en de schokbreker. De MIG-S heeft evenwel dezelfde Shimano krachtbron (met 680Wh batterij) als de TK-01RR

MIG-S

Tekst: BJ

Foto's: Ducati

Video: YouTube.com/Ducati

Geschreven op 4 maart 2022
© Motoren & Toerisme