Video: Honda Adventure Roads Iceland - Ep 1 & 2

Sinds enkele jaren organiseert Honda Europe onder de noemer 'Honda Adventure Roads' avontuurlijke motorreizen voor z'n klanten. Er wordt daarbij uiteraard gemikt op bezitters van een Africa Twin. De eerste Honda Adventure Road, in de zomer van 2017, leidde naar de Noordkaap. Twee jaar later was Zuid-Afrika het decor voor deze avontuurlijke reis. De trip op IJsland was al gepland voor 2021, maar de impact van de pandemie deed Honda al vroeg vorig jaar beslissen om de derde editie van de Honda Adventure Roads met één jaar uit te stellen.

 

Voor 2022 biedt Honda Motor Europe 30 motorrijders de kans om de nieuwe CRF1100L Africa Twin, de CRF1100L Adventure Sports en de CRF1100L Adventure Sports ES - compleet met Showa EERA semi-actieve vering - te besturen tijdens een once in a lifetime 11-daagse reis door het land van 'Vuur en IJs'. En dat onder begeleiding van Ricky Brabec (Dakar-winnaar in 2020) en nieuwe rekruut Adrien Van Beveren.

Vanuit Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, slingert de derde Adventure Roads-tocht zich naar het zuiden van het eiland, alvorens door de afgelegen hooglanden van het noorden te trekken, en terug te keren naar Reykjavik. Deelnemers nemen deel aan enkele van de meest stimulerende rijscenario's op het noordelijk halfrond, en zullen hun Africa Twin over perfecte asfaltwegen en gravelpassen leiden, door het beroemde zwarte zand navigeren en rivieren doorwaden, dit alles terwijl ze de majestueuze schoonheid van een eiland in zich opnemen dat bekend staat om zijn vulkanen, watervallen, lavavelden, geisers en 22 uur+ zomerdaglicht. 

In de video's hieronder zie je een sfeerimpressie van de eerste dagen van de Honda Adventure Roads op IJsland.

Geschreven op 7 juli 2022
© Motoren & Toerisme