Video: Harley-Davidson stelt z'n team voor King of the Baggers voor

Vorige week maakte Indian z'n team voor de King of The Baggers al bekend en nu is het de beurt aan Harley-Davidson. Het officiële Screaming Eagle-team zal bestaan uit regerend KOTB-kampioen Kyle Wyman en z'n broer Travis. De Wyman brothers komen uit de staat New York en hebben via hun vader die een Harley-Davidson-dealership uitbaat een lange geschiedenis met 'The Motor Company'. Het wapen van de Wymans wordt een Road Glide. De Road Glide komt standaard met een al niet misse 117-versie van de Milwaukee-Eight. Met behulp van componenten uit Harley-Davidsons 'Screaming Eagle'-catalogus wordt de cilinderinhoud echter vergroot tot 131 cubic inches, of 2147 cc!

De Road Glides ondergingen nog andere aanpassingen. Zo komen de Wyman Brothers met Öhlins race-voorvorken aan de start. Aangezien Harley-Davidson ook een stel aftermarket Öhlins schokbrekers voor de Road Glide in z'n Screamin' Eagle-catalogus heeft zitten, gaan we ervan uit dat ook die gemonteerd werden.

Net als Indian zet ook Harley-Davidson een interessant premiestelsel op voor de King of The Baggers-deelnemers. In totaal gaat het om $ 110.000, waarvan $ 35.000 naar de kampioen zou kunnen gaan als die tenminste op een Harley-Davidson zit.

Tekst: BJ

Foto's: Harley-Davidson Media

Video: YouTube.com/Harley-Davidson

Geschreven op 8 maart 2022
© Motoren & Toerisme