Video: Bavarian Soulstory – Ep.2

We hebben er even op moeten wachten maar nu heeft BMW Motorrad, het tweede deel van de webdocu ‘Bavarian Soulstory’ uitgebracht. In deze episode reist presentator Tommy Kerns naar Amsterdam voor het Pure & Crafted-festival en poogt hij meer te weten te komen over de nieuwe BMW R18. Episode 2 van Bavarian Soulstory zie je in de video hieronder.

Heb je de eerste episode van Bavarian Soulstory gemist? Dan kan je ze hier bekijken.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto en video: YouTube.com/BMW Motorrad

Meer lezen over de mens en diens passie voor motorfietsen? Dat kan in ons Motoren & Mensen Special

In z’n superdikke (162 pagina’s) XL-zomernummer serveert Motoren & Toerisme een boeiende mix van reportages, tests en reisverhalen met als rode draad de mens en diens passie voor de motorfiets. Zo blikken we met Anton Gonissen terug op de voorbije Peking-Parijs, een rally die hij afwerkte met een replica van een meer dan 100 jaar oude trike. We maken kennis met flattrackster Leah Tokelove, brengen een eerbetoon aan Patrick Godet, één van de founding fathers van de Vintage racerij in Frankrijk en huldigen de technici die een belangrijke rol speelden in de evolutie van de motorfiets. We duiken in de rijke geschiedenis van de Honda CB750 en merken waarom deze prille vijftiger de allereerste superbike was.

M&T gaat op pad met twee Amerikaanse toerbizons: de Harley-Davidson Ultra Limited en de Indian Roadmaster. En waar kun je beter de Moto Morini Milano testen dan in Milaan? Verder passeren ook nog de nieuwe Suzuki Katana en de Lightning Strike superbike de revue. Geen zomernummer zonder een flinke portie toeren. We verkennen Ierland en Noord-Ierland en volgen na de Schelde ook de Maas van bron tot monding. Tot slot ontdekken we in het Groothertogdom Luxemburg dat je voor aantrekkelijke stuurwegen écht niet ver hoeft te reizen.

Geschreven op 25 oktober 2019
© Motoren & Toerisme