Special Metal: Harley-Davidson Low Rider El Diablo

Met de Low Rider El Diablo lanceert Harley-Davidson het volgende model in de Icons-collectie.  Kwestie van het geheugen op te frissen: de Icons zijn modellen die eenmalig gebouwd worden en vaak moderne versies van greatest hits uit Harley-Davidsons rijke geschiedenis. Vorig jaar kwam Harley-Davidson in de Icons-collectie op de proppen met een Revival-versie van de Electra Glide.

De Diablo is een vette knipoog naar de West Coast-customscene van de jaren ’80. De machine is dan ook geïnspireerd door de FXRT 1340 Sport Glide die Harley-Davidson veertig jaar geleden (modeljaar 1983) op de markt bracht.  Maar, de El Diablo is wel degelijk gebaseerd op een moderne motorfiets en dat is de Low Rider ST. De krachtbron is de bekende Milwaukee-Eight 117. Deze pushrod V-twin heeft een cilinderinhoud van 1923 cc en is goed voor een titanisch koppel van maar liefst 169 Nm (aan 3.500 opm).

De Low Rider El Diablo- transformeert de look van de Low Rider ST dankzij een gedetailleerd lakschema dat is aangebracht door Gunslinger Custom Paint. De kleurstelling begint met een basis van El Diablo Bright Red en een tweede laag Bright Red Sunglo. De rode pinstripes zijn gemaskeerd en een laag El Diablo Dark Red en Dark Red Pearl is vervaagd rond de paneeloppervlakken om diepte te geven. Na het maskeren wordt een laag El Diablo Dark Red Metallic aangebracht om de El Diablo Bright Red-kleur te omringen, met een vervagingseffect waar de kleuren samenkomen, voor extra diepte. Door vervolgens de maskering te verwijderen, worden El Diablo Bright Red-krijtstrepen zichtbaar op de zadeltassen, tank, spatborden en kuip. Pale Gold pinstriping wordt vervolgens met de hand aangebracht op de El Diablo Bright Red-panelen. De El Diablo Bright Red Sunglo is geformuleerd met een getint helder element om een ​​“candy”-effect te creëren.

Zwarte afwerkingen op de aandrijflijn, voorkant en uitlaat accentueren de El Diablo-kleurstelling. Gegoten aluminium Radiate wielen zijn afgewerkt in contrasterend Matte Dark Bronze.

De lak op de Low Rider  El Diablo wordt met de hand aangebracht door de ambachtslieden van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado. Het Gunslinger-team van vermaarde spuiters, ontwerpers, kunstenaars en productieteamleiders heeft tientallen jaren ervaring als leverancier van custom gelakte onderdelen voor Harley-Davidson  Custom Vehicle Operations motorfietsen en Limited Edition lakafwerkingen.

High-performance audio

De Low Rider  El Diablo heeft een in de fabriek geïnstalleerd audiosysteem dat garant staat voor uitmuntende prestaties en een ideale pasvorm in de kuip. Een krachtige, intelligente versterker met digitale signaalverwerking-technologie (DSP) die gezamenlijk is ontwikkeld door Harley-Davidson en Rockford Fosgate, is ontworpen om te presteren in de veeleisende motorfiets-omgeving. Het systeem maakt via Bluetooth verbinding met een mobiel apparaat om opgeslagen of gestreamde audio af te spelen via een paar ingebouwde tweeweg-speakers.

Harley-Davidson gaat 1.500 exemplaren van de Low Rider El Diablo bouwen en die zullen in de loop van de herfst bij de officiële dealers van het merk staan. In België kost de Low Rider El Diablo € 30.495, in Nederland is dat € 35.995.

 

Bron: persbericht Harley-Davidson

Geschreven op 1 september 2022
© Motoren & Toerisme