Special Metal: BMW M RR 50 Years M

Met de M RR 50 Years M lanceert BMW Motorrad, z'n tweede M-model. Dit model komt er ter gelegenheid van de 50e verjaardag van BMW's befaamde M-divisie. M staat daarbij uiteraard voor Motorsport in de breedste zin - op twee én vier wielen - van het woord. 

De BMW M RR 50 Years M komt slechts in één kleur en dat is het opvallende Sao Paolo Yellow. Lezers van deze site die ook een beetje de actualiteit op autogebied volgen, zal deze opvallende tint geel wellicht bekend voorkomen. BMW M GMBH, dat de vierwielige M-modellen bouwt lanceerde immers de nieuwe M4 in diezelfde kleur. 

 

In z'n opvallende M-kleur, past dit jubileummodel helemaal in de filosofie van BMW's Motorsport-afdeling en de racecultuur, die ook een deel is van het bijna 100-jarige BMW Motorrad. De M RR 50 Years kreeg daarom het M Competition-pack als standaarduitrusting. Bovenop het uitgebreide pakket aan M-onderdelen uit gefreesd aluminium en het exclusieve M koolstofvezel-pakket, krijgt deze motorfiets ook nog eens een lichtere swingarm in zilverkleurig geanodiseerd aluminium, een unlock-code voor de GPS laptrigger, de M Endurance-ketting, een duozitje en een bijpassende cover daarvoor.

De uitzonderlijke BMW M RR 50 years M kan vanaf 21 mei besteld worden en dat tot en met 30 november van dit jaar.

 

Foto's: BMW Group Press

Tekst: BJ

Geschreven op 20 mei 2022
© Motoren & Toerisme