MY23: Kawasaki Z900 SE

Kawasaki’s Z900 SE bleek dit jaar al een schot in de roos te zijn en dus is het logisch dat er een vervolg komt. Kawasaki kennende, weten we dan dat de looks enigszins anders zijn.

De Z900SE is uiteraard gebaseerd, op Kawasaki’s populaire 900cc naked bike. De SE-versie krijgt echter een aantal speciale componenten. Om te beginnen zijn dat de veerelementen van Öhlins. Een volledig instelbare 41mm voorvork en achteraan een schokbreker waarvan de veer-voorspanning en de uitgaande demping instelbaar zijn. Remmen gebeurt op de Z900 SE met Brembo M4.32 remklauwen, 300 mm Brembo remschijven, Brembo remblokken en stalen remleidingen. Het Japanse Nissin levert de hoofdremcilinder.

Verder beschikt de Kawasaki Z900 SE over een zeer complete standaarduitrusting bestaande uit een tractiecontrole-systeem (KTRC), geïntegreerde rijmodi, ABS, een TFT-kleurenscherm en smartphone-connectiviteit via Bluetooth.

Voor 2023 krijgt de Z900 SE nieuwe graphics, het zwarte trellisframe en de goudkleurige coating op de Öhlins voorvork maken het geheel proper af.

De 2023 Kawasaki Z900 SE zal vanaf januari volgend jaar bij de dealers van het merk staan.

 

Bron: persbericht Kawasaki

Foto's: Kawasaki

Geschreven op 8 september 2022
© Motoren & Toerisme