MY23: GASGAS MC line-up

Het motorcross-seizoen is nog maar nauwelijks van start gegaan (in België toch) of daar is GASGAS al met z'n nieuwe modellen voor 2023. Alhoewel 'nieuw' niet echt van toepassing is op de crossmodellen voor modeljaar 2023. In het persbericht rept GASGAS met geen woord over een eventuele technische wijziging aan welke van de modellen dan ook. Ergens is dat logisch want  in de strategie die de Pierer Mobility Group nu al een aantal jaren hanteert, met drie merken die een grotendeels gelijklopend gamma aan cross- en enduromotoren op de markt brengen, fungeert GASGAS als het budgetmerk. Weet dat het crossgamma in twee subgamma's opgesplitst wordt: de minicrossers en de machines voor volwassen rijders.

Minicross

GASGAS' gamma aan mini-crossers bestaat uit vier verschillende modellen, waaronder de volledig elektrische MC-E 50, die eigenlijk als initiatiemotor fungeert. Daarnaast zijn er natuurlijk ook machientjes in de drie klassieke cilinderinhouden: 50cc, 65cc en 85cc. Van die laatste is er zowel een versie met kleine als grote wielen leverbaar. 

Cross-gamma

Ook voor modeljaar 2023 blijft GASGAS een volledige line-up aan crossmotoren aanbieden, beginnende met de MC 125 en MC 250 tweetakten. Daarnaast omvat het gamma ook 3 viertakten van 250cc, 350cc en 450cc. Van die laatste is er ook nog de recent uitgebrachte Troy Lee Designs-versie, dat eigenlijk als homologatiemodel voor de AMA Supercross- en Motocross-kampioenschappen fungeert. 

De MY23 crossmodellen staan vanaf deze maand bij de officiële GASGAS-dealers. Op de minicrossers is het wachten tot in mei.

 

Tekst: BJ

Foto's: GASGAS/H. Mitterbauer - Juan Pablo Acevedo

Geschreven op 11 maart 2022
© Motoren & Toerisme