MY22: Updates voor Harley-Davidson-gamma

Harley-Davidson stelde heel lang z'n nieuwe modellen, voor het daaropvolgende jaar, tijdens de Sturgis Bike Week voor. Tot de coronacrisis daar in 2020 een stokje voor stak. Toen werd de introductie van het 2021-programma verschoven naar januari van dat jaar. En ook voor de 2022-modellen wachtte 'The Motor Company' tot de eerste week van januari. Geen wereldschokkende nieuwigheden, wel nieuwe kleuren en optische opsmuk voor bestaande modellen. We overlopen hieronder de 2022 Harley-Davidson-nieuwigheden per modellenfamilie.

Sport

Sportster S

De pas vorig jaar geïntroduceerde Sportster S met Revolution Max 1250T motor krijgt voor 2022, naast het bestaande Vivid Black twee nieuwe kleurstellingen:

White Sand Pearl

Mineral Green Metallic

Adventure Touring

Pan America 1250

Met de Pan America 1250 allroad wist Harley-Davidson vorig jaar vriend en vijand te verbazen. Voor z'n 2e modeljaar krijgt de 'Pan' reeds een kleine update. Zo werd de leesbaarheid van het TFT-scherm in volle zon verbetert en werd ook het Hill Hold Control-systeem verder verfijnd, zodanig dat je nu 3 tot 5 minuten op een hellend vlak kan blijven staan. 

Pan America 1250 Special

De Special-versie van de Pan America 1250 krijgt net dezelfde elektronische updates als het basismodel en komt daarnaast vanaf dit jaar ook in Fastback Blue/White Sand. De Special is zowel met gegoten velgen, als met offroad-gerichte spakenwielen leverbaar.

Cruiser

Softail Standard

De Softail Standard krijgt voor 2022 nieuwe wielen. De gegoten aluminium Annihilators vervangen de klassieke spaakwielen. 

Heritage Classic 114

Voor 2022 introduceert Harley-Davidson een afwerking in chroom op deze vintage cruiser. Daarnaast blijft de Heritage Classic 114 ook in Black Trim leverbaar.

Street Bob 114

Nieuw voor 2022 heeft het model gegoten aluminium Annihilator wielen met Gloss Black afwerking als vervanging van de spaakwielen.

Fat Boy 114

Voor 2022 zijn de gegoten aluminium Lakester wielen gerestyled met 11 turbine-achtige spaken en een open centrum, en de klassieke Fat Boy® tankbadge heeft nu een enkele achterlopende "vleugel" met behoud van de gecentreerde ster.

Fat Bob 114

Voor 2022 is de Fat Bob 114 voorzien van een nieuwe ovale tank graphic met 'H-D' aan de onderzijde.

 

Meer nieuws op komst 

Harley-Davidson heeft nog meer nieuws voor ons in petto. Eind deze maand worden de CVO-modellen (Custom Vehicle Operations) voor 2022 voorgesteld en maken we ook kennis met een nieuw model waarvan men alleen kwijt wil dat het "Further, Faster" gaat.

 

Tekst: BJ

Foto's: Harley-Davidson Media

 

 

Geschreven op 6 januari 2022
© Motoren & Toerisme