MY22: Nieuwe kleur, tech en koffers voor Ducati Multistrada V4

Ducati blijft nieuws maken. Nu laat het een licht geüpdatete versie van de Multistrada V4 op de wereld los. Met bijna 10.000 wereldwijd verkochte exemplaren is de Ducati Multistrada V4 dé bestseller van het Ducati-gamma. Met andere woorden: dit model is van vitaal belang voor Ducati’s economische en financiële gezondheid. Logisch dus, dat de Multistrada V4 ietsje meer aandacht krijgt dan andere iconische modellen uit Borgo Panigale.

Die TLC komt er nu met een nieuw geïntroduceerde kleur: Iceberg White. Daarnaast pakte Ducati ook de elektronica van de Multistrada V4 aan. Zo krijgt de elektronische ophanging van de Multistrada V4 er een nieuwe, semi-automatische functie bij. Minimum Preload – of in ’t Nederlands: een minimale veervoorspanning – moet ervoor zorgen dat je zithoogte zonodig gereduceerd kan worden zodat je met beide voeten aan de grond kan zetten en een veiliger gevoel krijgen. Volgens Ducati zal de Minimum Preload-functie vooral het verschil maken in stadsverkeer, bij manoeuvreren aan lage snelheden en wanneer er een passagier aan boord is.

Ducati sleutelde ook aan de software van de Multistrada V4 en dat met het oog op een betere interactie tussen mens en motorfiets. De verbeteringen betreffen het infotainment-systeem van de Multistrada V4 (Ducati Connect) en de Mens-Machine-interface.

Om de inzetbaarheid van de Multistrada V4 als reismotor te verhogen, werkte het Ducati Centro Stile, samen met bagagespecialist Givi, aan een nieuwe kofferset. De set omvat twee zijkoffers (met een gezamenlijke inhoud van 76 liter) en een topcase met een inhoud van 41 liter. De koffers zijn uit aluminium vervaardigd en kunnen voorzien worden van waterdichte zakken.

 

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House

Geschreven op 24 februari 2022
© Motoren & Toerisme