Lego lanceert Vespa 125 bouwdoos

Proef de ware Italiaanse stijl met het nieuwe LEGO® Vespa 125-model, dat zich inspireert op de iconische Vespa Piaggio. Deze elegante set van 1.106 stukjes is ontworpen om stijlliefhebbers met een LEGO-constructie een moment van bedachtzaamheid te bieden als ze even teruggaan in de tijd om dit elegante display-item te bouwen.

 

Met zijn pastelblauwe kleur - een van de eerste kleuren waarin dit Italiaanse icoon werd gemaakt - is het nieuwe LEGO-model een eerbetoon aan de originele Vespa. Fans kunnen het erfgoed van de set verder verfraaien met een klassiek Italiaans kenteken uit de jaren 60 en het Vespa-logo.

 

Net als het origineel zit ook dit model vol met prachtige details en verfijnde designaccenten. Van de bos bloemen in de fietsmand en het reservewiel tot de afneembare motorkap, de motor van legosteentjes, de zijstandaard en het draaiende stuur, is dit model een bezit om trots bij u thuis of op kantoor mee te pronken als persoonlijk eerbetoon aan het altijd stijlvolle Italiaanse icoon.

Samenwerken met het Vespa-team aan dit verbluffende motorvoertuig-meesterwerk was een ongelooflijke ervaring. Een van de leukste aspecten van het ontwerpen van deze set was de reproductie van de details van het originele model als eerbetoon aan de klassieke Vespa uit de jaren 60. De set bood me de kans terug te reizen in de tijd en tijdens het ontwerpen mijn fantasie de vrije loop te laten en we hopen dat de fans dat ook zo ervaren.” aldus Florian Muller, Senior Designer bij de LEGO-groep.

Marco Lambri, Hoofd van het Design Center van de Piaggio-groep: “Samenwerken met de LEGO-groep was een fantastische ervaring, omdat het twee dromen bijeenbracht: het LEGO-merk en Vespa, die het onbeperkte expressieve potentieel dat ze hun fans bieden gemeen hebben. Twee buitengewone merken die verschillende tijdperken wisten te overspannen en zich keer op keer hebben weten te vernieuwen omdat ze in hun DNA de capaciteit hebben om te verenigen en te bouwen. Voor ons, als ontwerpers, bestond de uitdaging uit het samenbrengen van de zachte lijnen van Vespa met de vorm van de legosteentjes, een test waar we met vlag en wimpel voor zijn geslaagd.”

De LEGO Vespa 125 is vanaf 1 maart beschikbaar bij LEGO.com, in de LEGO Stores en bij andere retailers wereldwijd voor een prijs van 99,99 USD/EUR.

 

Bron: persbericht Vespa/Nightingale

Geschreven op 3 maart 2022
© Motoren & Toerisme