Kijk-tip: Documentaire Dark Rider op Canvas

Regisseur en motorrijder Eva Küpper (Gardenia) trekt naar de eindeloze zoutvlaktes van Lake Gairdner in Zuid-Australië, waar ze de blinde motorrijder Ben Felten (51) ontmoet. Als tiener kreeg de Australiër te horen dat hij aan een degeneratieve oogziekte leed, waardoor hij rond zijn 35ste volledig blind werd. Toch is Ben altijd vastbesloten gebleven om zijn jeugddroom te realiseren en een professionele motorracer te worden. Samen met voormalig Grand Prix-rijder Kevin Magee wil hij het wereldsnelheidsrecord breken en met meer dan 270 km per uur de snelste blinde motorrijder ter wereld worden.

Tussen Ben en Kevin ontstaat een intense vriendschap vol zwarte humor. Samen bereiden ze zich voor op de Speed Week, een bloedstollende race op de zoutvlaktes. Het is daar dat Kevin de blinde Ben tegen duizelingwekkende snelheid naar zijn recordprestatie wil leiden. Een overweldigende en levensgevaarlijke verantwoordelijkheid. Tijdens de voorbereidingen komen ze in contact met Jed, een tiener die gek is op motorrijden maar wiens zicht er snel op achteruit gaat. Ben wil Jed bewijzen dat hij alles kan bereiken waar hij van droomt.

Een documentaire van Eva Küpper, geproduceerd door Serendipity Films, in coproductie met Canvas en met de steun van het VAF. Dark Rider werd genomineerd voor een Ensor.

 

Uitzending op zondag 8 mei om 21.55 u. op Canvas en op VRT NU

 

Bron en foto: Persbericht Canvas/VRT

Geschreven op 8 mei 2022
© Motoren & Toerisme