Gloednieuwe Ninja 125 en Z125

Kawasaki komt in 2019 met twee opvallende nieuwkomers in het populaire 125cc segment. 

 

De nieuwe A1 motoren proberen het DNA van Kawasaki door te trekken om jonge kopers te overtuigen. Naast de nieuwe generatie motorrijders mikt Kawasaki ook op de ervaren motorrijder die denkt met 125cc de juiste balans te vinden tussen vermogen en wendbaarheid. De nieuwe pupillen worden voorzien van een watergekoelde één cilinder die 11 kW produceert. Door onder deze grens van 11 kW te blijven is het mogelijk voor elke autobestuurder boven de 21 jaar om met deze instappers te rijden. 

De Z125 biedt vrij zicht op de technologie dankzij het Sugomi design. Dat moet de volwassen uitstraling meegeven van de Z-serie. Het silhouet en de graphics van de Ninja 125 zijn dan weer geleend van de Ninja ZX-10RR voor een sportievere uitstraling.

De komst van deze twee modellen bewijst nog maar eens het belang van de aanwezigheid door grote fabrikanten in dit segment. KTM heeft aangetoond met de Duke 125 dat er een grote markt is voor lichte motoren met een volwassen uitstraling, dus is het logisch dat Kawasaki met deze modellen naar de markt komt. De aspirant motorrijder wordt verwend en heeft tegenwoordig keuze te over in het A1 segment. Op de Intermot in Keulen zullen vanaf 2 oktober meer specificaties worden vrijgegeven.

Geschreven op 11 september 2018
© Motoren & Toerisme