Future Metal: Honda Hornet

Honda teasede tijdens EICMA 2021 al de nieuwe Hornet, dus zijn de ontwerpschetsen die het nu vrijgaf geen verassing. Het merk noemt het designconcept een combinatie van technische schoonheid en agressie. Het designconcept is de vrucht van een samenwerking tussen Honda's Europese R&D-afdeling, die in Rome is gevestigd, en de Japanse.

 

Zoals bij de hoornaar, het insect aan wie deze Honda z'n naam te danken heeft, zit ook bij de Hornet het venijn in de staart.

Ontwerper Giovanni Dovis tekende eerder al de lijnen voor de ADV350. En straks zien we met de nieuwe Hornet wellicht een tweede vrucht van z'n werk in ''t metaal' terug. 

"Honda's designfilosofie is om op een eenvoudige manier iets puurs en functioneels te creëren - modellen die zowel mooi, eenvoudig als emotioneel aantrekkelijk zijn." lichtte designer Dovis z'n ontwerp voor de nieuwe Hornet toe.  "Deze schetsen laten zien hoe het Hornet-designconcept wendbaarheid, dynamiek en een laag gewicht belooft. Dit alles dankzij de compacte verhoudingen, de puntige achterkant en de vlijmscherpe lijnen. Dit creëert een nieuwe, strak geproportioneerde look en toont over de ganse motor kenmerken van spanning en agressie. Het sportieve doel van de Hornet wordt hiermee duidelijk geschetst.”

Honda R&D Europe-designer Giovanni Dovis

Bron: persbericht Honda Benelux

Illustraties: Honda

Geschreven op 8 juni 2022
© Motoren & Toerisme