Dierenvoertoer 2022 op zondag 12 juni

Vijftien jaar lang organiseerde Motorrijdersactiegroep MAG de fameuze Dierenvoertoer, waarbij motorrijders in actie kwamen om dierenasiels van voer te voorzien. De MAG blaast het initiatief dit jaar nieuw leven in, samen met drie Nederlandse motorcampings.

Het initiatief voor deze bijzondere, noodzakelijke versie van de Dierenvoertoer kwam van buitenaf. Kim Verspui en Nicole van Hilten zagen dat de hulpverlening aan gevluchte Oekraïners goed op gang kwam, maar dat er voor de dieren die ze meenamen nog veel moest gebeuren. Daarbij kwam de MAG al snel in zicht.

Wat is er nodig?

Bij deze Dierenvoertoer wordt dierenvoer en kattengrit ingezameld voor Hulp voor Dieren uit Oekraïne. Iedereen kan meedoen. Kom op zondag 12 juni met jouw bijdrage naar een van de hieronder genoemde motorcampings. Neem brokjes of zacht voer voor honden of katten mee. Ook kattenbakvulling is van harte welkom. Vanzelfsprekend kunnen alleen nieuwe, onaangebroken verpakkingen aangenomen worden.

De campings

De actie vindt plaats op zondag 12 juni. Deelnemers zijn van 13:00 tot 17:00 welkom op

- Motorcamping De Hei, Gochsedijk 37, 5853 AA Siebengewald (L)

- Motorcamping 't Witveen, Witveensterweg 22,  9261 XW Eastermar (Fr)

- Motorcamping bij het Vuur, Grobbenweg 3, 7136 KM Zieuwent (Gld)

Toekomst

Het blijft niet bij een eenmalige actie: doel is om ook op langere termijn hulp te blijven leveren. De organisatie houdt je op de hoogte!

Meer infohttps://www.motorrijdersactiegroep.nl/dierenvoertoer

Bron: persbericht MAG Nederland

Foto: MAG Nederland

Geschreven op 23 mei 2022
© Motoren & Toerisme