De 3 favoriete bestemmingen van: Chris Wouters

Chris Wouters werkt al jaren mee aan M&T.  De BMW-adept moet in het zadel van één van z'n Beierse rossen al zowat overal in Europa geweest zijn. Voor z'n 3 favoriete bestemmingen had hij ook uit een lijst verre, exotische oorden kunnen putten. Maar volgens Chris zijn er ook dichter bij huis fijne bestemmingen te vinden. En wel de volgende drie:

1. Zeeland

Ondanks dat ik in mijn loopbaan als motorrijder op tientallen plekken ben geweest die mooier, exotischer en spectaculairder waren, kies ik toch voor deze rustige streek waar ik, in mijn achtertuin, telkens weer mijn hoofd kan leegmaken op de schitterende asfaltwegen die je in Nederland overal terugvindt. Dat, in combinatie met de steeds aanwezige zee, maakt Zeeland voor mij apart.

2. Albulapas

In elk lijstje waarin me gevraagd wordt naar favoriete plekjes, komt deze bergpas in Zwitserland telkens weer terug. De beklimming langs de Noordzijde is stevig en met de nodige hairpins, terwijl de zuidkant meer glooit en me op één of andere manier steeds aan Schotland (zie 3) doet denken. De Albulapas is geen doorgangsweg en daardoor niet overspoeld met fietsers, toeristenbussen en slierten auto’s. Aan de Zwitserse kant is een kleine camping waar je steeds terechtkan.

3. Schotse Highlands

Mijn liefde voor het motorrijden is ongetwijfeld ontstaan op mijn eerste grote buitenlandse trip nu 45 jaar(!) geleden. Net in het bezit van mijn eerste motor, een BMW R 100 RS, bijeen gespaard door een jaar als matroos te hebben gewerkt, ontdekte ik dit prachtige land dat me in de jaren daarna nog tientallen keren heeft terug geroepen. De warmte van de locals, de eindeloze single tracks in het binnenland en de ruwe kusten zullen steeds een plaats in mijn hart blijven krijgen.

Tekst en foto's: Chris Wouters

Geschreven op 28 juni 2022
© Motoren & Toerisme