De 3 favoriete bestemmingen: Tom Vander Sande

Na bijna twintig jaar als motorjournalist heb ik het voorrecht gehad om op heel wat exotische plaatsen te mogen reizen. Kiezen is dus altijd een beetje verliezen. Ik heb daarom iets exotisch, iets in de buurt en iets apart gekozen, maar rijden is eigenlijk bijna overal een plezier. Al scoort Vlaanderen natuurlijk maar matig.

1. Sani Pass, Zuid-Afrika – Lesotho

Lesotho wordt ook wel het ‘Kingdom of the Sky’ genoemd, en het is een ministaatje helemaal omringd door Zuid-Afrika. Om er te geraken moet je dus klimmen, en dat kan via de indrukwekkende, onverharde, maar goed toegankelijke Sani Pass. Een aanrader, maar dat geldt eigenlijk voor heel Zuid-Afrika.

2. Eifel

Dichter bij huis is het altijd een plezier om de Eifel in te duiken. De regio is sterk verwant met de Ardennen, maar de Duitsers onderhouden hun asfalt een stuk beter dan we zelf doen. Bovendien is de snelheidslimiet hier nog wat rekbaarder. Dus niet twijfelen, Eifelen!

3. Parijs

Dat lijkt een aparte keuze, maar ik bedoel dan ook specifiek op een zondagochtend. Ik ontdekte dit plezier bij toeval tijdens een weekendtrip met scooters. Voor tien uur 's ochtends is er haast geen verkeer in de stad, en dan is het geweldig om door dit openluchtmuseum te snorren. Met wat geluk kan je zelfs op Montmartre nog wat bochtjes pikken, en wat rondjes raggen rond de Arc de Triomphe is ook niet mis.

Geschreven op 17 mei 2022
© Motoren & Toerisme