CFMOTO 700CL-X Sport nu beschikbaar

Vorig jaar werd de CFMOTO 700CL-X Heritage met veel succes voorgesteld. Zoals u weet zal de 700CL-X uiteindelijk in drie versies beschikbaar zijn: Heritage, Sport & Adventure. We mogen nu ook de 700CL-X Sport verwelkomen. Met de clip-ons, het 17-inch Maxxis-rubber, de wave-type-remschijven en de Brembo Stylema monobloc remklauwen heeft de 700CL-X Sport in vergelijking met de 700CL-X Heritage een duidelijk agressievere insteek. Het solo zadel, stoere windscherm, de ronde bar-end spiegels en het vele carbon maken het plaatje af. De 700CL-X Sport is verkrijgbaar in Nebula White.

Ook de 700CL-X Sport werd vormgegeven door CFMOTO's Europese designteam, waarbij de aandacht voor detail bijdraagt aan de oogstrelende esthetiek. Het neo-retro design combineert klassieke elementen met moderne aspecten. De 693cc paralleltwin produceert 55 kW (73 pk) bij 8500 t/min en 68 Nm bij 6500 t/min. Andere technische kenmerken van dit motorblok zijn de slipperkoppeling, de Bosch brandstofinjectie, de gesplitste drijfstangen en de gesmede zuigers.

Dankzij het ride-by-wire gashendel kon de 700CL-X worden uitgerust met een one-touch cruise control en twee rijmodi (Eco en Sport). Dit, en de adaptieve  koplamp, zijn unieke features voor een motorfiets in dit segment. Het Continental antiblokkeerremsysteem met twee kanalen, de volledige LED-verlichting (met automatisch dovende richtingaanwijzers) én een USB-aansluiting onder het zadel vullen het plaatje aan.

 

Bron: persbericht BWimport

Geschreven op 7 juni 2022
© Motoren & Toerisme